Kayı Projesi

Kayı projesi, TürkBirDev bünyesinde bulunan Girişimcilik Akademisinin çalışmalarından biridir. TürkBirDev düşüncesi, 1992 yılında dünyanın neresinde olursa olsun öncelikle kendi insanımıza sahip çıkmanın bir gerekliliği ile oluşmuştur. 24.04.2015 yılında TBD Kültür ve Eğitim Vakfı (TürKev) olarak kurumsallaşan organizasyonumuz, İnsanımızın Güven Huzur ve Refah içinde yaşam sürdürebilmesine katkı sağlamak amacıyla birçok alanda çeşitli çalışmalar yapmıştır;

- 90 lı yıllarda Bosna katliamını durdurmak için ABD’de Bosna Komitesi adı altında Bosna’ya insani yardım toplayıp göndermiş, Protestolar düzenlemiş katliamı durdurmak için lobicilik yapmıştır.

- Yine aynı yıllarda Orta İlçesi Çankırı merkezli olarak Çocuklara yardım ve eğitim derneği (ÇOYDER ) adıyla kırsal kesimde yaşayan çocuklarımızın üniversiteye girebilmeleri için hazırlık kursları açmış, yüzlerce gencimizin üniversiteli olmalarını sağlamıştır.

- 2001 yılında Türk Kültürünü yaşamak ve yaşatmak için Boston‘da bir TÜRKEV açmış çeşitli organizasyonlar düzenlemiştir.

- Yine aynı yıllarda insanımıza sahip çıkabilmenin ancak ve ancak bir Dünya gücü haline gelmekle mümkün olacağını ve bunun için 7 bağımsız Türk Devletinin bir araya gelip Türk Devletler Birliğini kurmasının gerekliliğini savunan kurultaylar gerçekleştirmiştir. İlk kurultay 2005 yılında Ankara ATO’da , ikincisi 2007 yılında Ankara Anadolu Gösteri Merkezinde ve üçüncüsü 2017 yılında da İstanbul’da yapılmıştır. Dördüncü kurultayın 2027 yılında yapılması planlanmaktadır.

- 2023 yılında İstanbul da TürkBirDev Girişimcilik Akademisi kurulması için başlanmış , 2024 ‘te KAYI Projesi hayata geçirilmiştir.

Amaç

Projemizin Amacı; Atıl Kaynakları belirleyerek ortaya çıkarmak , kullanılabilir ve İşlevsel hale getirmek , kişi ve Kurumlara ciddi kazançlar sağlamaktır.

Atıl Kaynaklar

1. İnsan Kaynakları
2. Yeraltı kaynakları
3. Yer Üstü Kaynakları
4. Binalar, Yapılar ve Gayrimenkuller
5. Araç ve Gereçler
6. Toprak – Su – Güneş
7. Beyin ve Sermaye Gücü

İNSAN KAYNAKLARI

Çeşitli iş alanları ,kültürel çalışmalar , sosyal etkinlikler ile insanımızın  daha aktif; eğiten , öğreten, çalışan MUTLU  bireyler olmalarına imkan sağlayacaktır.

YERALTI KAYNAKLARI

Yer altı kaynaklarımız nelerdir?

Bilinen kaynaklar: Bentonit, diyatomit, manyezit, mermer, perlit, kil, tuz, talk, dolomit ve çimento hammaddeleridir.

Nasıl işletilir?

YER ÜSTÜ KAYNAKLARI

Yer üstü kaynaklarımız nelerdir ve nasıl işletilir,

  • Doğal Kaynak suları
  • Bitki örtüsü

Kaynaklarımızı kullanılabilir , işlevsel hale getirerek projemiz amacına uygun olarak tüm paydaşlarımıza ciddi şekilde kazanç sağlanabilir.

TOPRAK – SU – GÜNEŞ

İyi Tarım Uygulamaları ile toprak daha verimli bir hale getirilebilir,

  • Kışın bol miktarda olan suyumuz muhafaza edilip, yaz döneminde de tarım ve diğer ihtiyaçlarımız için kullanılabilir,
  • Evrendeki en büyük ve sınırsız enerji kaynağı olan güneşten çeşitli şekillerde  daha fazla enerji elde edilebilir.
BİNA, YAPILAR ve GAYRİMENKULLER
Ortaya çıkacak İnsan Kaynakları ve çeşitli iş alanlarıyla birlikte atıl binalar ve yapılar  kullanılabilir, işlevsel hale getirilebilir.
Örnekler:
  • Mağaralar
  • Tümülüs
  • 1300 yılında Selçuklular döneminde tamamen taştan yapılmış olan 120m2'lik cami ,
  • GülGüzel Özdemir Okuma ve Araştırma  Odası (Gül Oda)
ARAÇ VE GEREÇLER

Açılacak yeni iş alanlarıyla Kayı Projesine katılacak olan kişilerin hali hazırda pasif durumda olan araç ve gereçlerini de proje kapsamında ücrete mukabil kullandırılarak araç gereç sahiplerine kazanç sağlanabilir.

BEYİN VE SERMAYE GÜCÜ

Kayı projesinin en önemli unsuru insandır. Gönlünde Kayı sevgisiyle,  içerde ve dışarda yaşayan, muazzam beyin gücü ve sermaye birikimi olan  başarılı insanlarımız var. Biz bu değerli insanları belirleyip, geri nasıl kazanabiliriz?

Kooperatifçilik

Kayı projesi kapsamında Kooperatifçilik atıl kaynakları değerlendirip işlevsel duruma getirerek tüm ortaklarına ,üyelerine Ciddi kazançlar sağlayacak bir yapıdır.

KAZANÇ KAPILARI

Kooperatifçilikte Ciddi kazançlar elde edecek başlıca 2 grup vardır ;

1 . KOOPERATİF ORTAKLARI

2 . KOOPERATİF ÜYELERİ

Örnek 1. BAKLİYAT PAKETLEME TESİSİ

Kooperatifimiz adına kuracağımız Bakliyat paketleme tesisinde ürünlerimiz paketlenerek , Ülkemizde faaliyet gösteren Zincir marketlere satışı yapılarak hem Bölge halkımıza hem de kooperatif ortaklarına , Üyelerine büyük bir gelir kapısı olacak.

Örnek 2 .Kooperatif Süt ürünleri

işleme tesisi Süt toplama aracımızla ahalimizin elde ettiği Sütleri satın alarak Peynir , Tereyağı , Ayran , Yoğurt gibi ürünlerin üretimi yapılarak Ülkemizde faaliyet gösteren Zincir marketlere satışı sağlanarak hem halkımız hem de kooperatif ortakları ve Üyeleri iyi gelir elde etmiş olacaklardır.

Örnek 3. ORGANİK TARIM VE SERACILIK,

Bilindiği gibi son yıllarda tüm gıda ürünlerinde GDO lu ürünler satılmakta , İnsanlar bu konuda büyük ölçüde sağlık sorunları yaşamaktadırlar bu nedenle de organik ürünlere rağbet talep artmış durumda, Topraklarımızda laboratuvar sonuçları uygun alanlarda organik ürünler yetiştirerek Ülkemizde faaliyet gösteren Büyük Zincir marketlere satılacaktır , Bölge halkımıza ve kooperatifimize gelir kazanç sağlayacaktır.

Bütün Projeler